Senpolia jacka

Jacka – Du är redo att åka?

Sunteti gata de plimbareÅlder- 6 månader
Material:
-250 g tråd (90% akryl, 10% polyamid) pe baza de acril nerasucit de culoare crem si fir din poliamid de nuanta galben- rosa;
3 nasturi de culori diferite;
– andre nej. 8;
croseta nr.7.
Arbetets densitet: 9 ochiuri x 13 randuri= 10×10 cm.
Beskrivning av arbetet:
Partea din spate si partile din fata:
Se tricoteaza ca un singur detaliu. Se monteaza pe andrea 47 ochiuri. Se tricoteaza 6 randuri punct lenes, dupa care randurile se alterneaza: 6 randuri punct jerseu, 6 randuri modelul prezentat in schema. Primele 4 ochiuri si ultimele 4 se vor tricota numai punct lenes, ele reprezentand ‘bentitele’ hainutei’.

La distanta de 20 cm de la inceputul lucrarii se realizeaza rascroiala manecilor: se tricoteaza 11 ochiuri partea dreapta fata, 3 ochiuri se inchid, 19 ochiuri partea spate, 3 ochiuri se inchid, 11 ochiuri partea stanga fata.

Dupa 6 cm de la rascroiala manecii se realizeaza rascroila gatului, in fiecare al 2-lea rand luandu-se 2 ochiuri impreuna de 3 ori.
La distanta de 31 cm de la inceputul lucrarii, se inchid cele 5 ochiuri ramase pentru umarul drept. Partea dreapta se realizeaza simetric cu cea stanga. In partea spate, se inchid cate 5 ochiuri pentru fiecare umar si 9 pentru rascroiala gatului.

Ärm: Se monteaza pe andrea 15 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri punct lenes, dupa care randurile se alterneaza: 6 randuri punct jerseu, 6 randuri modelul prezentat in schema. In fiecare al 8-lea rand, från båda sidor, se adauga cate 1 ochi de 2 ori = 19 ochiuri. La distanta de 18 cm de la inceputul lucrarii ochiurile se inchid.

krage: Se monteaza pe andrea 23 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri punct lenes si 2 randuri punct jerseu, adaugand in fiecare al 2-lea rand din ambele parti cate 1 ochi de 2 ori = 27 ochiuri. Ochiurile se inchid la distanta de 6 cm de la inceputul lucrarii.

efterbehandling: Fiecare detaliu al hainutei se coase cu acuratete.Gulerul se coase pe rascroila gatului, incepand cusatura dupa cele 4 ochiuri punct jerseu. Pe marginile fiecarui detaliu al hainutei se croseteaza 1 rand picoruse fara jeteu. Pe partea dreapta fata se realizeaza cheotoarele (1 virkning utan jeteu, 1 kedja med öglor (se trece croseta printr-un ochi margine si se trage firul), 1 ochi se omite): 1 cheotoare la 1 cm de la marginea sus, urmatoarele doua la o distanta de 3 cm intre ele.

Se cos nasturii si se spala hainuta.
Schema Jachetica