Sarafan lila Senpolia

Sarafan Lila. Ideell for sommerkveldsturer

Sarafan lila. Ideal pentru plimbarile in serile de varaAlder: 1an
Materialer:
– 100 g ull 220m/50g lilla farge i to tråder;
– Strikkepinner nr.4.5;
– 5 knapper;
150 cm panglica din atlas de 2.5 cm lăţime.

Modeller som brukes:
Modell A: nr de ochiuri este par 11+9, se tricotează conform schemei nr. 1;
Modell B: nr de ochiuri este par 11+7, se tricotează conform schemei nr. 2.
Strikketetthet: 20 ochiuri x 28 rânduri = 10×10 cm.

Descrierea lucrării:
Partea din spate şi din fata se tricotează concomitent pana la răscroiala mânecilor. Se montează pe andrele 131 ochiuri şi se tricotează 6 rânduri punct leneş.
Etter, din ambele părţi se vor tricota cate 6 ochiuri punct leneş, iar cele 119 ochiuri din mijloc se vor tricota 32 rânduri modelul A.
La înălţimea de 5 cm de la cele 6 rânduri punct leneş (rândul 14), din dreapta spre stânga, după primele 2 ochiuri in fiecare al 13-lea rand, se realizează cate o cheotoare (doua ochiuri se închid, si se aduna în rândul următor).

Dupa cele 32 rânduri, urmează 6 rânduri punct leneş, 16 rânduri punct jerseu. In următorul rand la distante egale se scad 26 ochiuri (la fiecare al 5-lea ochi se scade 1 rămânem cu 95 ochiuri).

Urmează 4 rânduri punct leneş. In următorul rand se realizează gauri pentru panglica de atlas în felul următor: 1 kantmaske, *1 jeteu, 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata si se trece peste primul ochi, 5 ochiuri fata*, se repeta de la * la * de 13 ori, 1 liv, 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata si se trece peste primul ochi. Următorul rand se tricotează fata, după care urmează încă 4 rânduri punct leneş. Etter, la fiecare al 19 ochi se scade 1 ( 5 ochiuri scăzute= 90 ochiuri) şi 6 rânduri punct jerseu.

Pentru realizarea răscroielii mânecii se tricotează în felul următor: 6 ochiuri fata (punct leneş), 4 strikkesømmer (jersey poeng), 7 ochiuri modelul B, 1 øye jente, 6 ochiuri fata (jersey poeng).

Cu alt fir se tricotează următoarele 52 ochiuri în felul următor: 6 ochiuri fata (jersey poeng), 40 ochiuri modelul B, 6 ochiuri fata (jersey poeng). Din nou cu alt fir se tricotează următoarele 24 ochiuri: 6 ochiuri fata (punct leneş), 4 strikkesømmer (jersey poeng), 7 ochiuri modelul B, 1 øye jente, 6 ochiuri fata (jersey poeng).

La distanta de 6 cm de la începutul răscroielii mânecii (16 rader), continuând sa tricotam benzile pentru cheotoare si răscroiala mânecii punct leneş, ochiurile ramase se tricotează punct jerseu 6 rânduri, in fiecare al 2-lea rand scăzându-se cate un 1 ochi de 3 ori. Scăderea de la dreapta spre stânga: 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata şi se trece peste primul ochi. Scăderea de la stânga spre dreapta: 2 ochiuri împreună fata.

La distanta de 8 cm de la începutul răscroielii mânecii (22 rader), pentru răscroiala gatului toate ochiurile se tricotează punct leneş- 8 rânduri, in fiecare al doilea rand, după cele 6 ochiuri (punct leneş) se scade cate 1 ochi de 2 ori.

Primele 13 ochiuri ale părţii din dreapta se închid, 30 ochiuri partea spate se închid şi ultimele 13 ochiuri ale părţii stângi se închid. Cele 6 ochiuri pentru fiecare breteluta se tricotează în continuare punct leneş (20 randuri). In rândul 17 se realizează cate o cheotoare in fiecare breteluta, in cele 2 ochiuri din mijloc.

Dupa 20 rânduri, masker skal lukkes.
Finisarea lucrării: Se taie doua bucăţi de panglica de lungime de 20 cm si se prind bretelutele din spate cu bretelutele corespunzătoare din fata. Nasturii se cos la nivelul cheotoare-lor. Panglica rămasă se trece prin gaurelele tricotate la nivelul taliei şi se leagă la mijloc.
schema sarafan