caciula cu urechi senpolia

Caciula cu urechi

Caciula cu urechiPerfecta pentru o iarna aspra. Cireasa de pe tort a acestei caciuli o constituie ‘bobuletele’, care o fac unica si speciala.

Størrelse: 50-52 cm;
Materialer:
500 g fir (60% ull, 40% akryl);
4 andrele nr. 5;
Hekle nr.4.

Grunnmodellen: Numarul de ochiuri este par, 4 ochiuri + 2 ochiuri de margine. Randurile 1,2,4,5,6, si 8- ochiurile se iau fata.
Rad 3; 1 kant søm,* 2 ochiuri fata, bobulet (dintr-un ochi se fac 7 ochiuri, se trec pe andreaua stanga si se iau impreuna printr-un ochi fata), 1 strikket øye*, ochi de margine;
Rad 7: ochi de margine, *bobulet, 3 ochiuri fata*, ochi de margine. Randurile 1-8 se repeta.
Spissen av hatten: punct lenes.

Beskrivelse av arbeidet:
Se monteaza pe andrea 74 ochiuri si se tricoteaza modelul de baza 22 randuri (rever), dupa care se continua tricotarea utilizand modelul punct lenes. La inaltimea de 23 cm de la inceputul lucrarii, ochiurile se impart in 4 parti egale si se scad in fiecare al doilea rand cate 4 ochiuri, luandu-se impreuna de 3 ori fiecare al 3-lea si al 4-lea ochi, si o data fiecare din 1-ul si al 2-lea ochi. Ochiurile ramase se trec prin firul de lucru. Firul se strange, se trece pe partea dos a lucrarii si se executa cusatura caciulii.

Urechile caciulii se tricoteaza in felul urmator:
La distanta de 11 cm de la cusatura, se monteaza 16 ochiuri pe andrea (cate 1 ochi din fiecare ochi lant de pe marginea caciulii) si se executa modelul de baza. La distanta de 12 cm, din ambele parti se scad de 3 ori cate 1 ochi in fiecare al doilea rand. Ochiurile ramase se inchid intr-un singur rand. Marginile caciulii se finiseaza utilizand modelul ‘pasi de rac’. De urechile caciulii se prinde cate un pompon.