Blatul aproape perfect

Blatul aproape perfect pentru torturi

Blatul aproape perfect pentru torturi
Blatul aproape perfect

Cum ma plictisisem de clasicul pandispan, voiam ceva nou, mai deosebit si usor de preparat.
Nu sunt specialista la blaturi, dar asta mi-a reusit din prima.
Mi-a placut si acum il prepar ori de cate ori am ocazia.
Blatul aproape perfect
Ingrediente:
1 lingura miere;
2 linguri sirop de artar;
1 praf copt;
100 g unt;
2 oua;
50-70 g zahar ( e de dorit sa fie brun);
150 g faina.

Prepararea blatului:
Daca mierea este zaharisita se topeste pe bain-marie.
Mierea, siropul, zaharul si ouale se bat pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si se mixeaza compozitia inca 10-15 minute. Dupa care, se adauga faina cernuta in ploaie si praful de copt. Compozitia se mixeaza inca 10-15 min. Obtinem o compozitie de consistenta smantanii, fluida.
Blatul aproape perfect
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, si se coace la temperatura de 190˚C timp de 15-20 min.
Siropul de artar poate fi inlocuit cu miere sau oricare alt sirop de la dulceturi. Eu am folosit siropul ramas de la dulceata de nuci.