atat de visatoare senpolia

Atat de visatoare

Atat de visatoareAlder: 5 ani;

Materialer:

450 g fir efect de culoare verde cu noduri de culoare alba, albastra si bej(55% acril, 45% poliamid);
80 g fir de culoare bej de grosime medie (60% akryl, 40% lana);
Andrele nr. 5.5 si nr. 6;
Croseta nr.4
3 nasturi din lemn.

Tettheten av arbeidet:
12 ochiuri x 18 randuri = 10 x 10 cm.

Modeller som brukes:

Punct de orez: 1 øye jente, 1 ogi to. In randurile urmatoare ochiul fata se lucreaza dos, iar cel dos se lucreaza fata.

Modelul 1: Conform schemei.

Oppmerksomhet! Se va tricota in doua fire de culoare bej.

Beskrivelse av arbeidet:
Spate: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir de culoare bej 51 ochiuri. In continuare se va tricota cu fir efect modelul orez, scazand din ambele parti in fiecare al 20-lea rand 2 x 1 ochi =47 ochiuri.
Dupa 25 cm de la primul rand se va continua tricotarea modelului prezentat in schema scazand la intervale egale 3 ochiuri= 44 ochiuri.
Dupa 2 cm de la schimbarea modelului, pentru rascroiala manecilor se vor inchide din ambele parti cate 3 ochiuri = 38 ochiuri si se va tricota drept.
Dupa 42 cm de la primul rand se vor inchide cate 11 ochiuri pentru fiecare umar si 16 ochiuri pentru rascroiala gatului.

Høyre side foran: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir de culoare bej 26 ochiuri. In continuare se va tricota cu fir efect modelul orez, scazand dinspre partea stanga in fiecare al 20-lea rand 2 x 1 ochi =24 ochiuri.
Dupa 25 cm de la primul rand se va continua tricotarea modelului prezentat in schema scazand 1 ochi = 23 ochiuri. Se vor tricota punct orez pana la sfarsitul lucrarii doar primele 4 ochiuri. Concomitent se vor realiza 3 cheotoare la intervale egale (2 masker sammen foran, 1 liv), dupa primele 2 ochiuri punct de orez.
Dupa 2 cm de la schimbarea modelului, pentru rascroiala manecii se vor inchide 3 ochiuri = 20 ochiuri si se va tricota drept.
Dupa 35 cm de la primul rand se vor inchide pentru rascroiala gatului din partea opusa in fiecare al 2-lea rand 4 ochiuri, 3 ochiuri si 2 x 1ochi.
Dupa 42 cm de la primul rand se vor inchide 11 ochiuri pentru linia umarului.

Venstre forside: se tricoteaza simetric cu cea dreapta, fara cheotoare.

Erme: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir de culoare bej 23 ochiuri. In continuare se va tricota cu fir efect modelul orez, adaugand din ambele parti in fiecare al 10-lea rand 5 x 1 ochi =33 ochiuri.
Dupa 34 cm de la primul rand se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 2 x 3 ochiuri.
Dupa 38 cm de la primul rand se vor inchide cele 21 ochiuri ramase.

etterbehandling: Sy alle detaljer på kappen. Pe randul vertical format din ochiuri dos se va realiza cu ajutorul crosetei un lant din ochiuri lant asa cum e prezentat in schema.
De pe marginea rascroielii gatului se monteaza ochiuri pe andrelele nr. 5.5 cu fir efect pana la jumatatile bentitelor din 4 ochiuri punct orez, tricotand 8 cm punct de orez, dupa care ochiurile se inchid cu fir de culoare bej.
Pe marginile de jos ale hainei, manecii si pe marginile gulerului se va croseta 1 rand picoruse fara jeteu cu fir de culoare bej, firul fiind in doua.
Cu croseta nr.4 si fir de culoare bej se va realiza un siret din ochiuri lant de lungime 120 cm care se va trece prin linia dintre cele doua modele. Sy knapper.