Maglione per una bambola Senpolia

Maglione per una bambola

Pulover pentru o papusicaEtà: 1 an si 6 luni

Materiale:
220 g filo color lampone (100% acrilico );
Andrè no. 3.5 e 4;
4 nasturi de culoarea firului.
La densità del lavoro: 20 ochiuri x 27 randuri = 10 x 10 cm.

Modelli utilizzati:

Punto semielastico: 1 ragazza degli occhi, 1 ochi due. In randurile urmatoare tricotam ochiurile asa cum se prezinta.
Modello 1: conform scehemei nr. 1;
Modello 2: secondo lo schema n.2.
Attento! Se tricoteaza cu firul in doua.

Diluvio: È montato su ferri da maglia nr. 4 59 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct semielastic, adaugand in ultimul rand 1 ochi= 60 ochiuri. Se continua cu tricotarea modelului prezentat in schema nr. 1.
Dupa 20 cm de la inceputul lucrarii se inchid 4 ochiuri din mijloc si cate 4 ochiuri din parti, dopo di che ogni lato lavorerà separatamente (24 ochiuri o parte).
La o lungime de 21 cm se inchid cate 14 ochiuri pentru fiecare umar si cate 10 ochiuri pentru rascroiala gatului.

Il lato anteriore: È montato su ferri da maglia nr. 4 59 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct semielastic, adaugand in ultimul rand 1 ochi= 60 ochiuri. Se continua tricotarea impartind ochiurile in felul urmator: 18 ochiuri se vor tricota dupa modelul din schema nr.1, 24 ochiuri dupa modelul din schema nr.2 si 18 ochiuri dupa modelul din schema nr.1

Dupa 20 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala manecilor se inchid cate 4 ochiuri din ambele parti= 52 ochiuri.
Dupa 26 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroiala gatului se inchid 14 ochiuri din mijloc si din amblele parti ale acestora in fiecare al 2-lea rand cate 3 ochiuri si 2 ochiuri.
La o lungime de 32 cm se inchid cate 14 ochiuri pentru fiecare umar.

Manica: È montato su ferri da maglia nr. 4 35 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct semielastic, adaugand in ultimul rand 1 ochi= 36 ochiuri. Se continua cu tricotarea modelului prezentat in schema nr.1, adaugand din ambele parti in fiecare al 14-lea rand 3 x1 ochi= 42 ochiuri.
Dupa 22 cm de la inceputul lucrarii, se inchid din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 3×3 maglie, dupa care si cele 24 ochiuri ramase. Lungimea manecii este de 25 cm. Maneca a doua se tricoteaza in mod similar.

finitura: Cuci tutti i dettagli del maglione. De pe marginea rascroielii gatului se monteaza ochiurile pe andrelele nr. 3.5 si se tricoteaza 6 randuri punct semielastic, dopo di che gli occhi si chiudono.
Pe marginile rezultate de la cele 4 ochiuri din mijloc inchise pe partea spate se monteaza pe andrelele nr. 3.5 ochiurile pana la marginea bentitei 1x 1 si se tricoteaza 6 randuri punct semielastic. Pe partea stanga se realizeaza cheotoarele (se ‚sare’ peste doua ochiuri), prima si ultima situata la 1 cm distanta de marginea sus si jos, celelalte doua la intervale egale.
Se cos nasturii pe partea dreapta si marginutele benzilor cu nasturi si cheotoare.

Nota: descrierea semnelor prezentate in schema nr.2 o gasiti QUI