Frittelle al formaggio
Molto tempo fa non mangiavo frittelle come mia madre a casa. Alcuni pancake con fogli sottili e teneri, cu o aroma finuţă de migdale şi cu o umplutura delicioasa din brânză de vaci. Si cum mama nu e lângă mine, m-am echipat cu cele necesare şi… înainte la făcut clătite!!!
Ingredienti:
Pentru 20 foi clătite:
2 uova;
3 linguri zahar;
8-10 linguri faina;
500 ml di latte;
2 linguri ulei masline;
Esenta de migdale sau vanilie;
1 varf cutit sare.
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci;
2 uova;
Zahar dupa gust;
Stafide;
Coaja rasa de la o lamaie.
Ouale se bat cu sarea si zaharul pana cand se topeste zaharul. Adaugam faina in ploaie si amestecam bine ca sa nu se formeze cocolosi. Obtinem un aluat lipicios si greu de manevrat cu lingura. Putin cate putin adaugam laptele si mestecam bine compozitia dupa fiecare adaugare. Compozitia este gata cand are o consistenta asemanatoare cu cea a unui suc natural din fructe cu multa pulpa.
La sfarsit adaugam uleiul de masline si esenta.
Fiecare foaie se umple cu branza de vaci amestecata cu stafidele, cele doua oua batute bine cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Clatitele umplute se aranjeaza intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 20-30 minute. Se pun si feliute subtiri de unt si intre clatite.
Se servesc calde. Pofta mare!