berretto con rose senpolia

Cappello con rose

caciulita cu trandafiriCirconferenza cranica: 49 centimetri;
I materiali necessari:
50 g fir de culoare alba cateva grame fir de culoare roz si verde (100% cotone, 155 m/50 g);
Cativa fluturasi de culoare roz si verde din sticla;
Andrele pentru ciorapi nr. 2, andrè no. 0.75;
– Uncinetto No. 1.25;
– AC.
Densità della maglia: 25 ochiuri x 27 randuri = 10 x 10 cm.

Crosetarea florilor mari: Se iau 20 ochiuri lant si se croseteaza in felul urmator:
Riga 1: picoruse fara vita, fara ochiuri adaugate. Riga 2: Din fiecare piciorus din randul precedent se vor croseta cate 2 picioruse fara jeteu. Randul 1 si 2 se repeta dupa dorinta, in functie de inaltimea trandafirului. Floarea se rasuceste, se fixeaza la baza si se coase pe marginea caciulitei (vedere l'immagine).

Crosetarea florilor mici: Se iau 12 ochiuri lant si se croseteaza in felul urmator:
Riga 1: picoruse fara jeteu, fara ochiuri adaugate. Randul 2 si urmatoarele: Din fiecare piciorus din randul precedent se vor croseta cate 2 picioruse fara jeteu. Se croseteaza in functie de inaltimea dorita a trandafirului. Floarea se rasuceste, se fixeaza la baza si se coase pe marginea caciulitei (vedere l'immagine).

Crengutele: Se vor tricota cu andrelele nr. 0.75. Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verde 70 ochiuri si se inchei in primul rand fara a fi tricotate. Crengutele se cos la baza caciulii (vedere l'immagine).

Descrizione dell'opera: Caciulita se va tricota circular. Se monteaza pe andrelele nr. 2 126 ochiuri si se va tricota circular punct jerseu. Dupa 75 randuri tricotate se va trece la tricotarea varfului caciulii, prezentata in schema de mai jos.
Spre sfarsitul lucrarii conform schemei, pe andrea trebuie sa ramana 7 ochiuri din care se va tricota o codita de lungime dorita. Ochiurile se incheie si codita se face nod. Sau prin cele 7 ochiuri se trece firul de lucru, se strange, passare sul retro e fissare.
La baza caciulitei se vor coase florile mici, florile mari, crengutele si fluturasii. (vedere l'immagine).