Cappello da uomo con renna e sciarpa

Berretto da uomo con renna e sciarpa

caciula barbateasca cu reni si fularCirconferenza cranica: 46-52-56 cm;

Materiali necessari:

– 200 g filato grigio Sandnes Alfa (85% lana, 15% mohair, 60 m/ 50g);

– 100 g filo bianco;

– Andrèle n.7;

– Uncinetto n° 5.

La densità del lavoro: 13 ochiuri x 7 randuri = 10 x 10 cm.

Caciula:

orecchie: Se monteaza pe andrea 6 ochiuri si se tricoteaza punst jerseu. In fiecare al 2-lea se vor adauga din ambele parti 3 x 1 ochi = 12 ochiuri. A seguito di, se va tricota drept punct jerseu.

Dupa 7 cm tricotati de la primul rand in fiecare al 2-lea se vor adauga din ambele parti 2 x 1 ochi = 16 ochiuri. Cele 16 ochiuri se lasa pe o andrea ajutatoare si in acelasi mod se tricoteaza cea de a doua ureche fara a taia firul de lucru.

Pe andrelele circulare se monteaza incepand cu marginea dreapta a urechii a doua 7 ochiuri, se tricoteaza punct jerseu ochiurile urechii dupa care se monteaza 27 ochiuri (fruntea) se tricoteaza punct jerseu ochiurile celeilalte urechi si se mai monteaza inca 6 ochiuri.

Cele 72 ochiuri se vor tricota circular 2 randuri cu fir gri, modelul din schema si se continua tricotarea cu fir gri.

Cand inaltimea caciulii, masurata din centrul fruntii este de 16 cm se vor tricota * 4 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata* pana la sfarsitul randului. Dupa se vor tricota drept 2 randuri, apoi * 3 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata* pana la sfarsitul randului.
schema caciula barbateasca cu reni si fular
Se va continua scaderea ochiurilor in aceleasi locuri de 2 ori in fiecare al 2-lea rand. A seguito di, se tricoteaza drept 1 rand si in urmatorul rand cate 2 ochiuri impreuna fata pana la sfarsitul randului. Se repeta scaderea de ochiuri inca o data, dupa care firul de lucru se taie si se trece prin ochiurile ramase. Firul se trece pe partea dos a lucrarii si se fixeaza.

Marginile de jos a caciulii se croseteaza cu 1 rand picioruse fara jeteu cu fir gri.

Se confectioneaza un mot cu fir gri si se fixeaza in varful caciulii.

sciarpa: Lungimea fularului este de 150 cm. Se monteaza pe andrea cu fir de culoare gri 200 ochiuri si se tricoteaza punct lenes alternand culoarea firului in felul urmator: 4 randuri cu fir gri, 2 randuri fir alb.

Dupa 12 cm tricotati de la primul rand, l'estremità delle maglie.