kötött mellény rombuszokkal

Mellény rombuszokkal

Vesta cu romburiKor: 3-4 év;
Anyagok:
100 g fir de culoare alba si cate 50 g fir de culoare rosie si albastra (100% Lana, 250 m/100 g);
Andrele nr.3.5si andrele pentru ciorapi nr.3.5.
A munka sűrűsége: 18 ochiuri x 25 randuri = 10 x 10 cm.

Használt modellek:
Félrugalmas pont: 1 szem lány, 1 ochi kettő. A következő sorokban a hálót az alábbiak szerint kell kötni:.
Svéd modell: Randul 1 se tricoteaza cu fir de culoare rosie, randul 2 si 3 cu fir de culoare alba, randul 4 cu fir de culoare rosie. In continuare se tricoteaza romburile conform schemei. Randul 20 se tricoteaza cu fir de culoare rosie, randurile 21-22 cu fir de culoare alba, randul 23 cu fir de culoare rosie. In schema sunt prezentate randurile fata si randurile dos. O celula= 1 ochi. Fiecare suprafata colorata se tricoteaza cu fir de culoare corespunzatoare. Cand se schimba firele, acestea se incruciseaza pe partea dos a detaliului.

A mű leírása:
Lány: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 62 ochiuri si se tricoteaza 3 cm punct semielastic. Dupa se schimba culoarea firului si se tricoteaza punct jerseu cu fir de culoare alba. La distanta de 16 cm de la inceputul lucrarii se tricoteaza modelul „romburi” si se vor incheia din ambele parti cate 8 ochiuri pentru rascroiala manecii. In continuare se va tricota cu fir de culoare alba.
La distanta de 1 cm de la rascroiala manecilor, ochiurile se impart in doua pentru rascroiala gatului in forma de V. In continuare fiecare parte se va tricota separat, incheind dinspre marginea interioara in fiecare al 2-lea rand 10 x 1 ochi.
La distanta de 42 cm de la inceputul lucrarii, A fennmaradó háló a vállvégekhez (13 öltés). Partea cealalta a rascroielii gatului se va tricota simetric.

Áradás: Se va tricota similar cu partea fata, cu exceptia modelului „romburi” si a rascroielii gatului care va fi mai putin adanca decat in partea fata. Pentru asta, la distanta de 11 cm de la rascroiala manecilor se vor incheia 18 ochiuri din mijloc, fiecare parte tricotandu-se separat. In randul al 2-lea dinspre marginea interioara se incheie 1 x 1 ochi.
La distanta de 42 cm de la inceputul lucrarii, A fennmaradó háló a vállvégekhez (13 öltés). Partea cealalta a rascroielii gatului se va tricota simetric.

végső: Se cos detaliile care formeaza umerii hainei. De pe marginea rascroielii gatului se monteaza pe andrele de ciorap 104 ochiuri si se tricoteaza o bentita punct semielastic su fir de culoare albastra. La o lungime de 2 cm se va tricota un rand cu fir alb, iar la o lungime de 3 cm ochiurile se inchid. Colturile bentitei se aseaza una peste alta in forma de V si se cos. De pe marginea rascroielii manecii se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 58 ochiuri si se tricoteaza o bentita punct semilastic de 3 cm. Similar se procedeaza si cu rascroiala manecii a doua.