the beret with the popcorn on the back

Beret with popcorn

bereta cu floriceleAge: 2-3 years;
Necessary materials:
– 50 g for lime (100% cotton);
– A few grams of orange thread, yellow, pink and green;
– Crochet hook no. 2;
– A pink bead;
– Elastic.

Description of the work:
The beret will be crocheted with circular lime yarn in the following way:
Row 1: Crochet a chain of 2 stitches and close it in a circle. In the 2nd chain stitch, crochet 6 double crochets without jeteu.
Row 2: In every foot without jeteu din randul anterior se vor croseta cate 2 picioruse fara jeteu (dublam numarul de picioruse fara jeteu);
Randul 3-37: Se adauga la intervale egale in fiecare rand cate 6 picioruse fara jeteu;
Randul 38-65: Se adauga la intervale egale in fiecare rand cate 8 picioruse fara jeteu;
Randul 66-68: picioruse cu jeteu fara adaugari.

Romanite (17 bucati): Se croseteaza cu fir orange un lant din 2 ochiuri, se inchide in cerc si in al 2-lea ochi lant se croseteaza 6 picioruse fara jeteu.
Row 2: In fiecare piciorus fara jeteu din randul anterior se vor croseta cate 2 picioruse fara jeteu (dublam numarul de picioruse fara jeteu);
Row 3: Cu fir galben se croseteaza *un lant din 5 ochiuri, in fiecare ochi lant cu exceptia primului se croseteaza 4 picioruse fara jeteu, se uneste lantul crosetat, printr-un semipiciorus, cu un piciorus fara jeteu din randul 2* x 6 ori.
bereta cu floricele (spate)
Trandafir: Se croseteaza cu fir roz un lant din 2 ochiuri, se inchide in cerc si in al 2-lea ochi lant se croseteaza 5 picioruse fara jeteu.
Row 2: In fiecare piciorus fara jeteu din randul anterior se vor croseta cate 2 picioruse fara jeteu (dublam numarul de picioruse fara jeteu);
Row 3: Se croseteaza *un lant din 5 ochiuri si se uneste cu al 2- lea piciorus fara jeteu * x 5 ori.
Row 4: *Se croseteaza 6 picioruse cu jeteu in jurul lantului x 5 ori.
Row 5: *Se introduce croseta la inceputul lantului dinspre partea dos a randului 3, se croseteaza un lant din 7 ochiuri unind capatul lantului cu cel al lantului din randul 3* x 5 ori.
Row 6: * Se croseteaza 8 picioruse cu jeteu in jurul lantului x 5 ori.
Row 7: *Se introduce croseta la inceputul lantului dinspre partea dos a randului 5, se croseteaza un lant din 9 ochiuri unind capatul lantului cu cel al lantului din randul 5* x 5 ori.
Randul 86: * Se croseteaza 11 picioruse cu jeteu in jurul lantului x 5 ori.

Leaves: Se croseteaza cu fir verde un lant din 11 ochiuri, Lantul se va croseta de 2 ori de jur imprejur cu picioruse fara jeteu, iar la inceputul si sfarsitul lantului se vor croseta cate 3 picioruse fara jeteu intr-un ochi.

finishing: Se cos romanitele pe toata suprafata beretei. In varful beretei se vor coase frunzele, deasupra lor trandafirul. In centrul trandafirului se va coase si o margea de culoare roz.
Pe partea dos a beretei, pe randul 65 se va coase un elastic, in asa fel incat marginile beretei sa se stranga in jurul capului.