Chipiu und Barett

Mütze und Baskenmütze

chipiu si beretaSepcuta tricotata cu model „cozi.
Die notwendigen Materialien:
– 50 g grauer Faden (47 % Baumwolle, 53 % Viskose, 400 m/100g);
– andre Nr. 2.5;
– Kunststoffkrempe.

Beschreibung der Arbeit:
Sepcuta se va tricota in trei fire.
Se monteaza pe andrea 90 ochiuri si se tricoteaza 10 randuri punct semielastic (1 0chi fata, 1 och zwei). Als nächstes wird es wie folgt gestrickt: 1 Randmasche, 5 Pfettenstiche, * 6 Strickmaschen, 12 ochiuri dos* x 4, 6 Strickstiche, 6 Pfettenstiche. In randurile pare ochiurile se vor tricota asa cum se prezinta. Dupa 10 randuri astfel tricotate, pe cele 6 ochiuri fata se va realiza „ impletirea” cozilor conform schemei. Se mai tricoteaza in acest mod inca 20 randuri, dupa care 5 randuri schema sepcuta si beretapunct semielastic si ochiurile ramase se incheie. Der Rückenstich ist gemacht.
Din carton sau plastic se decupeaza un cozoroc. Se monteaza pe andrea 35 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu 25 randuri, Danach endet das Netz. Detaliul tricotat se fixeaza pe toata suprafata cozorocului.
Cozorocul se fixeaza la baza caciulii in partea fata.

Bereta ajur de culoare roz.schema1 sepcuta si bereta
Die notwendigen Materialien:
– 100 g rosa Garn (35 % Baumwolle, 65% viscoza, 200 m/50g);
– Häkelnadel Nr. 2.

Beschreibung der Arbeit:
Se croseteaza un lant din 13 ochiuri si se inchide in cerc. Häkeln Sie nach dem Schema, insa in centrul cercului se vor croseta 22 picioruse fara jeteu in loc de 16.
Dupa realizarea cercului mare se vor scadea ochiurile in felul urmator: in primul si al 2-lea rand se va scadea cate 1 ochi dupa fiecare 3 ochiuri, in al 3-lea rand dupa fiecare al 5-lea ochi. Se va continua scaderea ochiurilor pana cand dimnesiunea beretei va fi egala cu circumferinta craniana. Bentita beretei se va finisa cu modelul „pico”.