Masca pentru regenerarea parului
Tinctura de ardei iute şi regenerarea parului.
Perioada de trecere la un nou anotimp e cea mai dificila pentru podoaba noastră capilara. Parul necesita o îngrijire mai speciala care consta în hrănirea, întărirea rădăcinilor şi de ce nu regenerarea acestuia.
Fiecare femeie are propria masca de îngrijire a parului. Ardeiul iute prevalează în multe din ele, mai ales în cele destinate regenerării parului.
Specialiştii din domeniu recomanda aplicarea măştilor după ce pielea scalpului a fost fricţionată timp de câteva minute cu un amestec format din sare de mare şi glicerina.
Dupa urmează aplicarea propriu-zisa a măştii. Ardeiul iute, spirtul medicinal, sarea de mare sunt nişte componente de care nu ar trebui sa ne ferim. Acestea încălzesc pielea capului, stimulează circulaţia sângelui şi pun în mişcare foliculii firelor de par.
In cele ce urmează va prezint doua măşti de regenerare a parului pe baza de ardei iute.
Masca nr. 1:
Ingrediente:
1 gălbenuş ou;
2 linguri ulei ricin;
1 lingura tinctura ardei iute;
1 lingura tinctura galbenele.
Uleiul de ricin stimulează creşterea parului. Tinctura de ardei iute stimulează circulaţia sangvina la nivelul scalpului. Tinctura de galbenele are proprietăţi cicatrizante, antiseptice, antiinflamatoare, antifungice şi antibacteriene. Gălbenuşul de ou conferă strălucire parului şi hrăneşte rădăcinile parului.
Toate ingredientele se amesteca. Se fricţionează rădăcina parului, ferind ochii. Capul se acoperă cu o punga peste care punem o căciula sau un prosop. Masca se tine 10-15 min. Dupa zece minute se va clăti parul cu apa călduţă şi se va spala parul cu şampon pentru creşterea parului. Masca se aplica o data pe săptămână. Pana la următoarea aplicare a măştii se recomanda fricţionarea parului de doua ori pe zi, de cate 50 ori, cu o perie aspra din par natural.
Atenţie! Masca se aplica o data pe săptămână. Sa nu uitam ca avem de a face cu o leguma care arde.