accesorizare 1

Accesorizarea hainutelor tricotate

Accesorizarea hainutelor tricotateCe poate fi mai frumos pentru un copil decat o hainuta accesorizata cu personajul indragit din desenele animate? Nimic mai simplu. Avem nevoie de o schema si incepem tricotarea utilizand fire de mai multe culori. Ce ne facem atunci cand hainuta e gata tricotata si in ultimul moment dorim sa ii schimbam putin look-ul? Problema e ca si rezolvata. Coasem accesoriul dorit si plus la asta il putem pozitiona pe hainuta oriunde dorim. Accesoriul va arata ca si tricotat.Va prezint in acest articol cum se face acest lucru. Drept exemplu voi lua coaserea unei flori.

Modelul ‘Rococo’

Se foloseste de obicei pentru coaserea staminelor unei flori sau a tulpinii.

Cusatura se realizeaza pe partea din fata a tricotului. Se introduce acul pe diagonala in centrul ochiului in care incepem cusatura. Se infasoara ata de cateva ori pe varful acului. Ata infasurata se tine cu degetul mare al mainii stangi. Cu cealalta mana se trece acul prin ata infasurata, dupa care acul se trece prin acelasi punct de unde am inceput coaserea staminei si se intareste de dosul tricotului (vezi figura nr. 1).

Modelul ‘ochi in ochi’.

Pentru coaserea unei jumatati de ochi se introduce acul pe orizontala, de la dreapta spre stanga, si se scoate sub ambele picioruse ale ochiului tricotat. Pentru coaserea celeilalte jumatati ale ochiului, se introduce acul pe verticala, de la dreapta spre stanga si se scoate in centrul urmatorului ochi. (vezi figura nr.2 si 3).

Modelul ‘lantisor’.

Se utilizeaza de obicei la finisarea accesoriului cusut. Se realizeza pe fata tricotului. Acul cu ata fiind introdus un pic mai jos de ochiurile cusute.Din punctul in care a fost introdus acul se formeaza un ochi din ata. Ata se trage pana ce marmea ochiul e egala cu a celui cusu. Acul se introduce in puctul unde am inceput coaserea ochiului lantisor si se scoate la capatul ochiului lantisor format. Procedura se repeta pana finisam marginile florii. (vezi figura nr.4).